Ondertussen bij de buren (2)



Zelf een gekke plek gespot? Deel je locatie op deze blog! 


In mijn vorige blog vertelde ik over het doorkijkkerkje bij het Vlaamse Borgloon. Het visuele illusionisme van Gijs en Vaerenberg is inmiddels ook in het buitenland opgemerkt. Sterker nog: in het Chinese stad Changsha dook onlangs een exacte kopie op van het doorkijkkerkje, schaal 1 op 1. Schaamteloos plagiaat, want de Belgische makers wisten van niets.

Ze waren dan ook onaangenaam verrast toen ze ontdekten dat hun creatie in Oost-China was nagemaakt, maar zien voorlopig van gerechtelijke stappen af. ‘Ons werd aangeraden om een Chinese advocaat onder de arm te nemen. Dat is echter vrij kostelijk,’ vertelde zegt Pieterjan Gijs in heerlijk Vlaams.  

Om eraan toe te voegen dat hij zich niet zozeer druk maakt over de imitatie, maar over het feit dat de kopie ronduit slecht is. In plaats van het kerkje in een landschap te plaatsen, hebben de Chinezen het bouwwerk liefdeloos in een bouwwerf in Oost-China neergepoot. Hoogteverschillen, landschappelijke perspectieven en zichtlijnen ontbreken, waardoor het Changshaanse doorkijkkerkje een behoorlijk slechte parodie op zichzelf is geworden.


Prachtig startpunt voor de Gekste Plek van China


In afwachting van de Gekste Plek van België kun je hier vast de Gekste Plek van Nederland bestellen: een bloemlezing van de meest bizarre en ongerijmde locaties in ons land. 

Reacties

Populaire posts